Blog

6 dubna, 2024

Nedovážíme polotovary, proto jsme levnější, říká majitel ABODES Lukáš Chytka

20 listopadu, 2023

Mobilní domy a životní prostředí

Jak mohou být mobilní domy ekologickým způsobem bydlení a jak toho dosáhnout? To se dozvíte v tomto článku.
13 listopadu, 2023

Mýty o mobilních domech

Přestože bydlení v mobilním domě nabírá na popularitě, o této možnosti stále koluje mnoho předsudků. V dnešním článku se pokusíme vyvrátit mýty, které jsou s mobilními domy spjaty.
6 listopadu, 2023

Mobilní a modulární dům: jaký je mezi nimi rozdíl?

Pojmy mobilní a modulární dům jsou snadno zaměnitelné. V dnešním článku se dozvíte, jaké jsou mezi nimi rozdíly a nahlédneme i do historie mobilního bydlení.
30 října, 2023

Jak zabezpečit mobilní dům

Koupili jste konečně vysněný dům a myšlenkami jste již na dovolené? Krásná představa! Pamatujte ale, že před odjezdem je nutné dům zabezpečit.
23 října, 2023

Údržba mobilního domu

Mobilní dům už stojí na pozemku? Skvěle! Otázkou zůstává, jak ho udržet ve stavu, v jakém jste ho koupili. Přinášíme rady, kterými předejdete mnohým problémům.
16 října, 2023

Dřevo jako stavební materiál pro mobilheim

Myšlenka mobilního domu se Vám líbí, ale jste stále rozpačití, že se na jeho výstavbu používá dřevo? V tomto článku se dočtete, proč byste o dřevu neměli pochybovat.
9 října, 2023

Jak vybrat mobilní dům?

Pokud zvažujete koupi mobilního domu, je zapotřebí nejdříve pečlivě zvážit vaše potřeby a požadavky. Přinášíme několik tipů, jak vybrat ten správný mobilní dům.
24 dubna, 2023

6 tipů, jak ušetřit místo v mobilním domě

Nábytek na míru nebo chytře namyšlené úložné prostory. Co dalšího vám v mobilním domku ušetří místo?
18 dubna, 2023

Jak by měl vypadat pozemek pro mobilní dům?

Rozhodnutí o koupi mobilního domu je prvním krokem k vašemu novému domovu. Dalším krokem je najít vhodný pozemek pro jeho umístění. V tomto článku se podíváme na faktory, které doporučujeme zvážit při výběru pozemku.
13 dubna, 2023

Mobilní domy: vhodná alternativa pro rekreační i celoroční bydlení

Mobilní dům lze skvěle využít jako víkendové bydlení k relaxaci i jako celoroční bydlení. V tomto článku se podíváme na čtyři způsoby, jak využít mobilheim a jak pro vás může představovat praktické a ekonomické řešení.
8 dubna, 2023

Na co si dát pozor při koupi mobilního domu

Než si koupíte mobilní dům, je potřeba myslet na výběr toho správného prodejce a dodavatele. Jak ho vybrat a co by vás jako zákazníka mělo zajímat? Na to se podíváme v dnešním článku.
5 dubna, 2023

Mobilní dům a stavební povolení. Vše, co potřebujete vědět

V dnešní době se stále více lidí rozhoduje pro život v mobilním domě. Jeho umístění na pozemek ale nemusí být tak jednoduché, jak se zdá. Potřebujete pro celoroční mobilní dům stavební povolení? A jak je to s dalšími požadavky? To vše se dozvíte v tomto článku.
1 dubna, 2023

Jaké jsou výhody a nevýhody mobilních domů?

Mobilní domy se stávají velmi populární alternativou k tradičnímu bydlení. Proč jsou tak oblíbené? Jaké mají výhody a nevýhody? To vše se dozvíte v dnešním článku.